Чамбао ни донесоха не просто музика...

Усмивки в ритъма на испанската страст, мелодия в цветовете на любовта - Чамбао ни донесоха не просто музика. Ла Мари и компания изпълниха за два часа Зала 1 на НДК с усещане за alegría*. Радост, която Мария, почти със сълзи от щастие, обеща да прибере със себе си.

 

За 120 минути времето нямаше значение. Публиката беше на сцената. Групата беше сред публиката. Чувството за взаимност ни сближи дори в различието на езика.

 

С омагьосващата си искреност Ла Мари призна: „Усещам ви близки, макар и да не знам защо”.

 

Малко след началото на концерта, тя произнесе с приятен акцент едно българско „Благодаря”, опита се да сподели емоциите си на английски, но вече възпламенена от чувство, се върна към родния испански, за да заговори със сърцето си.

 

Боса, с широк панталон в огнен цвят и черен потник, Ла Мари разходи погледите ни по цялата сцена, танцувайки  под звуците на фламенко чил. С парчетата от новия си албум - „Chambao”, и с най-обичаните, вече познати ни песни, испанците сякаш ни подслониха под сламен навес на плажа, на място, което ни пази от дъжд, вятър и слънце.

 

След цигулката на Васко Василев и непринудеността на едно сиртаки сякаш нямаше накъде повече да расте общата мажорна тоналност. Но върхът на изненадите, който с приятелите ни от Чамбао съпреживяхме, тепърва предстоеше...

 

Соловите изпълнения на музикантите, 20-минутният бис, светлините в такт с испанската темпераментност, сбъднаха пожеланието на Мария за „buena noche”* и оставиха в публиката огъня на взаимна Чамбао amor*.

 

Автор: Галя Станева

 

*alegría – радост

*buena noche – лека нощ

*amor – любов