Скоро ще заработи първата такава школа у нас. Идеята е на световния шампион по бийтбокс Скилър

Той е млад и интелигентен младеж. Носител е на награда „Икар” за музика и най-голямото му оръжие са звуците, които създава чрез тялото си. Той е световния шампион по бийтбокс Скилър.


„Това наистина е много популярно сред младите хора, но събужда интерес и не само у тях. Аз отдавна съм усетил този интерес и тази ниша, и не случайно регистрирах първата Българска бийтбокс асоциация. Целта е това изкуство да бъде защитено на по-високо ниво. Чрез асоциацията се стремя да създам такова общество, да направя школа, да организирам събития, да общувам с различни институции и смятам, че в бийтбокса има голямо бъдеще”, разказа Скилър в студиото на „Събуди се”.  


Страстта му към този вид изкуство започва, когато е едва 10 годишен. Започнал да издава различни звуци, за  да дразни сестра си Йоана.
„Това беше моето тайно оръжие, играех си по този начин. Това беше чиста форма на имитиране на околните звуци една наистина детска игра, но много забавна. След време започнах да се интересувам повече от музика, да имитирам барабаните, след това разбрах за това изкуство, което няма граници”, добавя Скилър.


Сега Скилър иска да направи школа по бийтбокс, но още обмисля къде точно да се намира тя.


„Всичко останало е разработено – имам програми, имам групи, сигурен съм, че ще имам и страшно много желаещи да се запишат в такива уроци”, категоричен е световният шампион по бийтбокс.


Целия разговор в студиото може да гледате във видеото.