Той е обвинен в убийството на бизнесмена, съобщи окръжният прокурор на Варна

Племенникът на убития бизнесмен Борислав Енев - Димо Стоянов е задържан с обвинение за убийство с користна цел, съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.


Полицията работи по всички версии. Все още не е ясно как точно е извършено убийството. Очаква се да приключи съдебно-медицинската експертиза.


Задържането е за срок от 72 часа. В този срок ще се прецени на база събраните доказателства, кога да се поиска прилагане на постоянна мярка задържане, обясни Чавдаров.


Припомняме, че Борислав Енев беше намерен мъртъв в дома му във варненския квартал Аксаково в четвъртък (8 ноември). При убийството е използвано огнестрелно оръжие, показват раните по главата на жертвата. Обвиненият племенник живее в същата къща в Аксаково, където е извършено престъплението. Именно той разбил вратата, за да бъде открит трупа на Енев.

 

Борислав Енев бе съсобственик на фирма за недвижими имоти.Преди време предприемачът прехвърлил на племенника си ръководството на фирмата, заради която бившият му съдружник подал жалба в прокуратурата.