Спектакълът на лидера и основател на Пинк Флойд Роджър Уотърс ще се състои на 30 август 2013 г.

Продажбата на билети за грандиозния спектакъл на лидера и основател на Пинк Флойд - Роджър Уотърс, “The Wall” стартира на 16 ноември. Самото шоу ще се състои на 30 август 2013 г. от 20 ч. на стадион „Васил Левски”.

Името на Роджър Уотърс винаги се свързва с големи проекти, особено когато става въпрос за "The Wall” – емблематичният албум от 1979 г., породил истинска мания и разпродаден в мултиплатинени тиражи по целия свят.

Автобиографичната рок опера, базирана на битките на самия Уотърс, е определяна от критиците като края на най-плодотворния период в историята на Пинк Флойд.  

Ню Йорк Пост определя “The Wall” като “най-доброто сценично шоу за всички времена“, а според Филаделфия Инкуайрър всеки трябва да види поне веднъж на живо спектакъла.

“The Wall” наистина e уникален. Декорът на сцената – стената – е двойно по-дълга в сравнение с тази, използвана при шоутата на предишните концерти. Тя е широка 150 м, висока 12 м и общо 6000 кв. м. – два пъти по-голяма от преди и представлява най-мащабната прожекционна повърхност, използвана за концерти на живо. За шоуто на стадиона е създадена нова впечатляваща мултимедия, която може да се прожектира по протежение на цялата стена.

Спектакълът е изпълнен с невиждани аудио и визуални ефекти, пресъздаващи падането на Берлинската стена, прелитащи самолети и много други.

“The Wall” има няколко престижни награди през последните години, включително за най-мащабно турне на годината, за най-оригинален декор, както и за най-популярно европейско турне на годината на International Live Music Conference в Лондон през март 2012 г. Преди няколко дни Уотърс получи и Top Tour Award за най-печелившо турне на 2012 от наградите на Билборд.

Роджър Уотърс е планирал общо 20 шоута за своето европейско турне догодина, което стартира на 20 юли. То ще се състои на открити пространства и огромни стадиони, включващи някои емблематични като Олимпийския стадион в Рим, Олимпийския стадион в Берлин, Амстердам Арена, както и два спектакъла на Теленор Арена в Осло. България също е част от тази обиколка.

Цените на билетите у нас ще са на цени от 65 до 180 лв. Продажбата им стартира на 16-ти ноември, 10 часа, в мрежата на Тикетпро и on-line на ticketpro.bg.