Първоначално се смяташе, че става въпрос за двойно самоубийство

Обрат настъпи в разследването на двойното самоубийство в Смолян през юни. Тогава млад мъж и жена се хвърлиха от 11-ия етаж на хотел. Съдебно-медицинските експертизи сочат, че Гюлшен Сали е била убита от приятеля си Младен Златков.

 
Те сложиха край на живота си вечерта на 7 юни. Тогава предсмъртно писмо насочи разследващите към версия за двойно самоубийство, причинено от любовна драма. Оттогава смолянчани си задават въпроса възможно ли е една майка да се самоубие, оставяйки 10-месечното си бебе сирак.
 
„В предната част на шията на жената са намерени три прободни рани, за което вещото лице твърди, че са от предмет, наподобяващ нож. Има кръв и по пода на стаята. Тази кръв е от кръвната група, която е намерена по Младен Златков, е от кръвната група на пострадалата. Това дава основание да се предположи, че се касае за убийство“, заяви Иван Спиров, говорител Окръжна прокуратура – Смолян.
 
Разследващите са категорични, че Гюлшен не е починала от прободните рани.
 
Младен почина, хвърляйки се от 11-ия етаж на хотела пред погледа на полицаите. 34-годишният мъж излежавал присъда за изнасилване. В деня на трагедията той бил пуснат в отпуск от затворническото общежитие край Смолян, за да събере нужните документи, с които да сключи брак с Гюлшен и да припознае детето.
 
Осиротялото момиченце е осиновено от близки на загиналата майка.
 
Репортер: Анелия Веселинова