Работи се по версията за умишлен палеж

Четири коли горяха през изминалата нощ в Бургас. Полицията работи по версията за умишлен палеж. Сред жертвите на посегателството е младо семейство.

 

Около 2:30 вечерта лумват четири автомобила, паркирани пред нов луксозен комплекс с жилищни сгради в бургаския квартал "Сарафово".

 

„Констатирано е, че се касае за две огнища на пожар, които са обхванали първоначално два автомобила "Фолксваген", а после са се пренесли на други два, паркирани в близост леки автомобили”, съобщи  Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР Бургас.

 

Две от запалените коли са на семейство Кирови, чийто бизнес е свързан с дистрибуция на перилни препарати. Изгорели напълно са и други два автомобила, паркирани в близост. Една от версиите, по които полицията работи е палеж заради неуредени сметки или атака от страна на конкуренти.

 

Съседите обаче недоумяваха защо палачите са избрали точно тези коли. „Нямам представа. Защо трябва да са направили нещо, обикновени хора”, коментира съсед на пострадалите.

 

След серията палежи на коли в София, подобни посегателства има все по-често и край морето. Подпалвачите обаче остават неустановени.

 

Репортер: Елена Танева