Заедно със своя оркестър за сватби и погребения той ще направи концерт тази вечер в зала Арена Армеец

Легендарният Горан Брегович ще зарадва всички почитатели на балканските ритми в България. Той заедно със своя оркестър за сватби и погребения ще направи концерт тази вечер в зала Арена Армеец.

 

Певецът кацна на Летище София точно в 12.30 часа, съобщи репортерът на ВИП Новините Ива Софиянска. На въпрос на Нова дали харесва българските жени той даде положителен отговор и допълни, че обича да идва в България и тук се чувства като в свой втори дом тук

 

Горан Брегович няма нужда от представяне. Но ако сме честни към фактите, трябва да кажем, че във вените му тече смес от сръбска и хърватска кръв. Като второкласник го изхвърлят от курса по цигулка в музикалната школа, защото е мързелив и няма талант. В 8-и клас вече си има музикален състав, който обаче няма име.

 

На 16 се издържа сам, като свири фолк в нощни кръчми, продава вестници и работи като общ работник по строежи. Тогава някъде Горан Брегович потъва в дрогата. Признава, че на 18 отведнъж е спрял хероина и повече никога не е посягал към него.

 

Брега, както го наричат приятелите му, има три дъщери, едната извънбрачна, скъпа яхта, обича да черпи, а за Кустурица казва, че е велик режисьор, но безличен човек.

 

Повече гледайте във видеото.