Спектакълът ще бъде изигран в София в зала „Арена Армеец”

Роджър Тейлър, барабанистът на „Куийн" застана пред камерата на Нова, в компанията на режисьора Бен Елтън, за да представят пред българска публика шоуто "We will rock you” – едно от най-гледаните представления в музикалния свят.


Спектакълът ще бъде изигран и в София от 15 до 19 май в зала „Арена Армеец”.


Началото на спектакъла е поставен през 2002 г., когато Бен Елтън, знакова фигура в артистичния свят на Острова, решава да адаптира най-доброто от „Куийн” на театралната сцена.


„Това е музика, която е позната на всеки, това е музика, която всеки обича и затова отговорността беше много голяма. Разбира се, зад  този проект стоим двамата с Брайън. През годините ние трябваше да се занимаваме с нещо, след като Фреди си отиде и то точно с този аспект в бизнеса, който ни подсказваше, че шоуто трябва да продължи. Ето защо адаптирахме този спектакъл сега, за да бъде Фреди сред нас и да опазим името му живо”, обяснява барабанистът Роджър Тейлър.


Доминиън тиатър е мястото, където вече десета година "We will rock you” се играе и ще продължава да се играе. Сюжетът на представлението ни пренася напред в бъдещето, където в една тоталитарна държава всички се къпят в сивота и безцветие. А всяка мисъл за свобода бива задушавана. Единственото, което ще ги спаси, са рокендролът и вечният дух на Фреди.


„В твърде много театри хората седят така: разбрах ли това, а дали ми харесва? Не! Никой не се отпуска... Исках да си направим парти в театъра! Затова си казах ще го наречем „We will rock you! И това няма просто да бъде заглавие! Това е обет!”, категоричен е Бен Елтън.


А Роджър Тейлър го допълва с думите: „Аз мисля, че нашата музика се вписва и в този жанр и, разбира се, в с това място. И едното върви с другото – атмосферата е доста емоционална, в комбинацията с театър”.


Спектакълът продължава повече от 2 часа и половина, а публиката въпреки консервативните правила на театралния салон гледа изправена на крака почти през цялото време.


„Много бих искал да дойда, никога не съм бил в България! Знам, че там е много хубаво, моите приятели са ми разказвали, че имате прекрасна страна, с много красиви брегове и смятам да изпия чаша вино при вас. Наистина, бих искал да дойда, така че ще видим!”, каза накрая Тейлър.


Повече информация гледайте във видеото.