Инцидентът е станал на летището в Брюксел. Бранислав Милинкович е бил с помощник-министъра на външните работи

Трагичен инцидент в Брюксел. Постоянният представител на Сърбия в НАТО се е самоубил, като е скочил от паркинг на няколко нива, на летището. Трагедията се разигра, докато в Брюксел протичаше двудневната среща на външните министри от НАТО.

 

Според дипломати, 52-годишният Бранислав Милинкович изчаквал с колегите си делегация на сръбското външно министерство, която пристигала в Брюксел за преговори с НАТО. Изведнъж той се засилил и скочил от височина близо 10 метра. В съобщение на сръбското правителство се казва, че Милинкович е починал на място.

 

Официален представител на НАТО заяви, че е шокиран от случилото се. „Дълбоко съм натъжен от трагичната смърт на сръбския посланик Милинкович и поднасям най-дълбоките си съболезнования на семейството и близките му. Посланик Милинкович беше високо уважаван представител на своята страна. Като посланик в НАТО той заслужи уважението на останалите колеги”, каза Андерс Фог Расмусен, генерален секретар на НАТО.

 

Сърбия не е член на Северноатлантическия алианс, но има дипломатическа мисия в централата му. Преди последното си назначение Милинкович е бил посланик в Австрия.