Най-вероятната версия за смъртта е самоубийство

Медицинската сестра, която беше измамена да разкрие състоянието на бременната Кейт Мидълтън, докато беше в частна лондонска болница, е открита мъртва.

Тялото й било открито на адрес, намиращ се в близост до болницата "Крал Едуард VII", където жената работела. Веднага били изпратени две линейки, но парамедиците не били в състояние да я спасят. Разследването вече е започнало, като най-вероятната версия е самоубийство.

Преди няколко дни двама австралийски радиоводещи получиха информация за състоянието на съпругата на британския принц, като се обадиха по телефона в лондонската болница и се представиха за кралица Елизабет II и принц Чарлз.

Ръководството на лечебното заведение изрази дълбокото си разочарование от инцидента и подчерта, че то много държи на спазването на правото на конфиденциалност на неговите пациенти. Болницата обеща да ревизира процедурите си в областта на телефонните обаждания.

Кейт беше приета в клиниката в понеделник заради тежка форма на гадене, която засяга някои жени, особено в първите три месеца от бременността. Херцогинята беше изписана вчера в много по-добро здраве.