Това разбра репортерът на ВИП Новините Ива Софиянска

Един от най-влиятелните тенори на всички времена ще пее тази вечер пред българската публика. Хосе Карерас е в България от събота. Визитата на оперната звезда от първата му минута на българска земя следи Ива Софиянска.


„Карерас ми отдели само пет минути за разговор. Имах над 70 въпроса. Знаех, че всички ще го питат за музиката, болестта, футбола... Но имах един коз, знаех, че витае слух около него и левкемията. И бях изненадана, когато той потвърди информацията, която имах. Всъщност новината от срещата ми с Хосе Карерас е, че Ванга е съветвала тенора чрез Гена Димитрова за болестта му”, обясни репортерът на ВИП Новините Ива Софиянска.


Тази вечер Хосе Карерас ще излезе отново пред българската публика. Единствено Нова телевизия получи правото да заснеме част от концерта му, който ще излъчим в програмата си на 24 декември.  


Карерас е дебютирал на най-престижните световни оперни сцени. Изпълнявал е всички големи роли преди още да навърши 30. С 60 опери и 150 записа Карерас наистина е работил здраво. И ако той не е бил диагностициран с левкемия на 40, сега щяхме да говорим за други цифри.