Влюбените неслучайно избират тази дата - според поверието 12.12.2012 г. носи късмет

Навсякъде по света днес се очаква истински бум на сватби. Според поверието датата 12.12.2012 г. носи късмет. В България само в Ямбол, Шумен, Плевен и Русе ще има близо 50 сватби. В столицата граждански брак ще сключат близо 60 двойки. В Хонконг ще има близо 700 сватби, а в Сингапур 540.


Въпреки студа, днес в Бургас изгря слънце, а усмивки грееха на лицата на всички двойки които през 10 минути идваха в бургаската ритуална зала.


Филип и Гергана Славови вече имат деца като най-щастлива от сватбеният ден беше малката Дими. Родителите й обаче избрали днешната дата случайно, а не заради суеверие.


„Дойдохме тук, питахме за дата за декември, те ни предложиха тази дата, защото всички искали”, споделя Гергана, а мъжът й Филип я допълва: „Пожелаваме си любов, щастие, може би и близнаци и всичко да е наред”.


Сватбеното тържество на Лидия и Петър ще бъде в събота, но вярвайки в добрата поличба на числата, двойката е избрала днешния ден за брака си.


Сред останалите 21 двойки, които ще си кажат заветното „Да”, в Бургас има и една руска двойка, както и латвийка, избрала за съпруг бургазлия.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Елена Танева