Същевременно броят на жертвите на тайфуна Бофа надхвърли 900 души

Броят на жертвите на тайфуна Бофа, ударил Филипините миналата седмица, надхвърли 900 души. В неизвестност все още са 615 души. Около 80 хиляди филипинци продължават да са в убежища, след като са загубили домовете при преминаването на стихията.


Близо 2000 селища са изцяло или частично разрушени от наводнения и свлачища. Междувременно в Ню Йорк се проведе мащабен благотворителен концерт в подкрепа на пострадалите от супербурята Санди, причинила щети за милиарди долари по американското източно крайбрежие.  


Концертът беше открит от Брус Спрингстийн и групата му  Street Band с песните "Land of Hope and Dreams" и "Wrecking Ball". След това на сцената се качиха и вечните Ролинг Стоунс.


След Спрингстийн и Стоунс на сцената в препълнената „Медисън скуеър гардън” се появиха световни звезди като Пол Маккартни, Алиша Кийс, Ерик Клептън, Роджър Уотърс, Дъ Ху и Бон Джови.


Само от продажба на билети бяха събрани над 30 милиона долара в подкрепа на пострадалите от Санди в щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът.


Всички приходи от концерта ще бъдат преведени на фондация „Робин Худ”.


Очаква се Федералното правителство да отпусне 60 милиарда долара за възстановяване на засегнатите региони.