Всички ние можем да му помогнем, като дарим по левче на „Българската Коледа”

12-годишен ученик от Пловдив води дълга и мъчителна борба, за да проходи. Николай Георгиев страда от детска церебрална парализа. Той е едно от децата, включени в благотворителната кампания “Българската Коледа“ и се надява да получи нужните средства за необходимата му рехабилитация.

Срещаме се с 12-годишния Николай в дома му. В момент,  в който прави поредния опит да проходи. Николай се е родил преждевременно в седмия месец с детска церебрална парализа. Преди 3 месеца е претърпял сложна операция на крайниците. Направена му е от швейцарски професор в Стара Загора.

След операцията лекарите му поставили метални шини и на двете крачета. Трябва да ги носи три години. Докторите дават надежда, че Ники ще проходи, но само ако започне рехабилитация, а за нея семейството няма пари - един час струва 20 лева.

„Трябва да тренирам много. Изобщо да не пропускам ден, защото ако се пропуска, мога да се върна назад”, обяснява Ники.

Той е в 6-ти клас и се подготвя самостоятелно вкъщи. В негово лице срещаме млад поет. Има написани вече десетки стихотворения.

„Много хора виждат моя прогрес и ми казват браво. Имат вяра в мен и това ме крепи. Това още повече ме мотивира и вярвам, че скоро ще мога да ходя и на училище. Трябват още тренировки”, споделя момчето.

На Ники му остава още малко, за да проходи сам. А това може да стане, ако всички ние му помогнем, като дарим по левче на „Българската Коледа”.

Повече гледайте във видеото.

Репортер: Благой Бекриев