Пореден удар по усилията на правителството да подобри имиджа на страната

Името на България „мигна” на радара на международния информационен обмен, за съжаление отново в негативна светлина. След опита за покушение над водещ опозиционен политик, този път дойде ред на стрелба по мафиот в центъра на София.

Неидентифициран нападател стреля и рани заподозрян бос от българския престъпен свят с прякор Баретата, съобщи Ройтерс. Агенцията определя атаката като поредния удар по усилията на дясноцентристкото правителство в София да подобри имиджа на балканската страна.

Златомир Иванов беше прострелян четири пъти на влизане в Съдебната палата посред бял ден. Смята се, че изстрелите, от които пострада и един от охранителните му, са дошли от сграда на отсрещната страна на улицата.

Снайпер рани двама души в центъра на София, пише в новината си за случая ИТАР-ТАСС. Иванов е заподозрян по гръмко дело за наркотрафик и контрабанда на крадени автомобили, отбелязва руската осведомителна агенция.

Водещ наркотрафикант и бодигардът му бяха простреляни преди съдебно заседание в София, информира Франс прес. Златомир Иванов – Баретата, емблематична криминална фигура от годините на посткомунистическия преход в България, получи четири куршума в стомаха и крака, предаде АФП. Агенцията припомня, че през 2003 г. Баретата е посочен като един от лидерите на шест мрежи за наркотрафик, обхващащи територията на страната.