Два анонимни сигнала за заложени взривни устройства са подадени в рамките на 11 минути

Два анонимни сигнала за поставено взривно устройство затвориха тази сутрин Съдебната палата в Бургас. Те са подадени на телефон 112 от улични апарати.

Първият сигнал бил получен на телефон 112 в 8:28 тази сутрин. 11 минути  по-късно отново мъжки глас съобщил , че в сградата на Съдебната палата има бомба.

„В едно от обажданията всъщност е уточнена информацията, че вероятно устройството ще избухне около 12:00 часа, което автоматично е наложило извеждането на служителите и гражданите от сградата и щателната й проверка, която се провежда със съдействието и на служители от „Съдебна охрана”, заяви Цветелина Рандева- говорител ОД МВР-Бургас.

Много граждани, дошли до Съдебната палата за получаване на документи, недоумяваха защо има опънати полицейски ленти и недоволстваха, че трябва да идват повторно.

Две са делата с обществена значимост, които се гледат днес в Съдебната палата. Едното е срещу бургаски бизнесмен, обвинен, че е заловил мъж да краде от склад, заради което го отвлякъл, държал го вързан два дни за дърво и го пребивал. Другият процес е срещу бившия директор на Пристанище - Бургас за безстопанствено отношение.