Полицията е открила гилзи в запаления апартамент срещу Съдебната палата

Рано тази сутрин криминалисти започнаха втори оглед на апартамента, от който беше стреляно по Златомир Иванов – Баретата. Във вторник работата на екипите беше изключително затруднена заради пожара, който изпепели цялото помещение.

 

Днес ясно се видя, че полицаите успяха да открият гилзи и други доказателства. Огледът продължава и в момента.

 

Разпитани са всички свидетели, намерени са собствениците на апартамента, както и неговите обитатели.

 

Неофициално от полицията съобщиха, че в часовете след стрелбата по Златко Баретата полицаите са обиколили всички сгради около страничните входове на Съдебната палата, от където Златомир Иванов обикновено е влизал.

 

Една от работните версии на разследващите е, че вчера е имало поне два екипа, който са били подготвени да стрелят по Златомир Иванов. В една от сградите е открит необитаем апартамент, но в него не са намерени следи от оръжие или боеприпаси.

 

„При такива общественозначими дела, когато се очаква да дойдат подсъдими, които са свързани със сериозната престъпност в България, би трябвало да има някаква схема за охрана на целия район”, каза Владимира Янева, председател на Софийска градска прокуратура. Тя допълни, че в България хората, които имат мярка домашен арест и излязат, рядко могат да създадат безредици от този род. „Хора с неговото име, които са под домашен арест, не са много. Предполагам че се броят на пръстите на едната ми ръка”, допълни Янева.