Не изключват и Алексей Петров да е замесен в инцидента

Състоянието на Златомир Иванов - Баретата остава тежко след стрелбата срещу него. Той е настанен в централната реанимация на "Пирогов". Заради многостранните наранявания и първоначалния шок беше поставен на изкуствено дишане.

 

Разследването на стрелбата срещу Златко Баретата е в начален етап”, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

 

По думите му се проверяват всички версии, като не се изключва и версията за втори екип, който е чакал Баретата при неуспех на първия. В сряда беше направен втори оглед на мястото на инцидента.

 

Цветанов съобщи още, че се работи по няколко версии, защото Баретата има осемгодишна присъда като лидер на наркогрупа. Една от версиите е за нерешени финансови отношения. Друга версия е за конфликт при преразпределението на наркопазара.
„Има още няколко версии, но не се дава предимство на нито една от тях”, уточни министърът.

 

На въпрос има ли връзка Алексей Петров със случая, министър Цветанов отговори, че той не е изключен, тъй като също е бил част от организираната престъпност. „Петров има дело, в което са приложени конкретни доказателства, а Златко Баретата и Алексей Петров са били съдружници в някои от фирмите. След това се разделили, така че полицията не изключва и тази възможност”, уточни министърът.

 

Той допълни, че през последните 20 години политическата класа в България е била съпричастна с организираната престъпност. Затова групировките са станали толкова силни и са се присъединили към трансграничната престъпност.

 

„Тежката организирана престъпност в България има знакови лица – Брендо, Килърите, Маргините и други. Това са емблематични фигури на прехода. Някои от тях вече не са между живите – Косьо Самоковеца, а други като Иван Тодоров–Доктора бяха на една яхта с министри от НДСВ”, допълни Цветан Цветанов.