От "Пирогов" уточняват, че състоянието на пострадалите е стабилно

Крайно тежко остава състоянието на двамата пациенти с отравяне - 18-годишното момиче и 16-годишното момче. Те остават в Централна реанимация в коматозно състояние, съобщиха тази сутрин от "Пирогов".

17-годишният пациент, който беше в Детска реанимация, вече е преведен в Детската токсикология. И четиримата пострадали, които са настанени в Клиниката по токсикология продължават да са в тежко, но стабилно състояние, уточняват от лечебното заведение.

Припомняме ви, че шестимата младежи на възраст между 16 и 22 години изпаднаха в тежко състояние, след като се натровиха с алкохол в неделя вечерта. След това вече пияни, те погълнали и течност за чистачки. Случката станала в благоевградското село Падеш.

На 13 февруари 18-годишното момиче беше преместено в „Пирогов”, където са и другите пет деца. Даниела все още е в кома, но е излязла от шока и това позволи транспортирането и за столицата.

Анестезиологът д-р Димитър Кръстев коментира, че единствено лабораторен анализ може да покаже какво е нивото на токсините в организма на Даниела и приятелите й.

По негови думи тепърва ще се изяснява дали има необратими увреждания на някои органи, но уточни, че след толкова тежка интоксикация не може да няма.