Устройството понася тежест до 1 кг, докато кликваме върху иконите на монитора

Дизайнерът Вадим Кибардин създаде компютърна мишка, която предпазва потребителите от Синдром на карпалния канал. Устройството разполага с магнитна основа и магнитен пръстен, върху които се прикачва мишката. Благодарение на този механизъм, тя левитира във въздуха, което позволява китката на потребителите да заема естествена позиция и да не се изкривява, съобщава abc.es. 

При използването на компютърната мишка, китката обикновено се извива и приема неестествена поза, което допринася за развитието на Синдрома на карпалния канал. Той представлява невропатия на периферните нерви. За да се избегне този вид невропатия, дизайнерът Вадим Кибардин е изработил т.нар. „Мишка Bat”, която приема естествената форма на китката, без да се налага да я натоварваме, докато работим пред компютъра в офиса или у дома. 

Устройството понася тежест до 1 кг, а докато кликваме върху иконите на монитора, мишката остава да виси във въздуха на сантиметър разстояние от бюрото. 

Засега проектът е изпробван в Холандия и Китай. Авторът на изобретението проучва пазара, за да установи необходимостта от подобен продукт. 

От своя страна специалистите препоръчват, когато работим пред компютъра, да внимаваме за правилната стойка на тялото, както и да избягваме прекомерното стоене пред монитора. 

Превод: Анелия Тодорова