По думите на съпругата на осъдения, той искал да привлече внимание

Повече от 7 часа престоя върху покрива на затвора в Бургас осъден с доживотна присъда за убийство, заплашвайки, че ще скочи. След безкрайни разговори с психолози и социални работници точно в 15 часа 31-годишният Милен Маджаров слезе доброволно. По думите на директора на затвора, Милен, който в момента изтърпява трета присъда, не е имал никакви претенции или ултиматуми към тях.


Малко след 8 часа сутринта Милен успява да се изплъзне от погледите на надзирателите, докато прави разходката си в двора. По дебелата тръба, която се използва за отдушник, стига до покрива на затвора. Веднага започнаха разговори с психолози и социални работници.Милен обаче твърдо отказва да слезе от покрива.


Два часа след като изтърпяващият доживотна присъда за убийство се покатери на покрива, пред затвора пристигна съпругата му. Тя обясни, че мъжът й искал внимание.


В 15 часа, след като изкара 7 часа под парещото слънце, Милен слезе от покрива. 


Милен изтърпява най-тежката присъда - доживотна за убийство, извършено през 2004 г. Тогава, 30 дни след излизане от затвора той напада момченце, за да му вземе парите. На помощ на детето се притекъл 24-годишен младеж, когото Милен пробожда смъртоносно


Повече гледайте във видеото. 


Репортер: Цеца Алексова