Те помолиха да спрат предизборните скандали и коментарите по нашумелите записи от СРС-та

Прокуратурата, МВР, главният прокурор и премиерът излязоха с общ призив към партиите. Те помолиха политическите сили да спрат както с предизборните скандали, така и с коментарите по вече нашумелите записи от СРС-та. Стана ясно и че до броени дни ще има точни правила за използването на специални разузнавателни средства.  


Това се случи малко преди да бъде оповестено, че има достатъчно доказателства за извършено от Цветан Цветанов престъпление по делото за незаконно подслушване на президента, други политици, министри и бизнесмени.  


На обща среща премиерът, министърът на вътрешните работи и главният прокурор изказаха  възмущението си от последните СРС-скандали и напомниха на партиите, че така не се води предизборна кампания.


Тримата обявиха, че до дни в МВР вече ще има нови, действащи правила за работа със СРС-та, за да няма повече скандали и нарушения на закона. От думите на главния прокурор и премиера стана ясно, че и досега е имало случаи, в които се е действало по устни разпореждания. 


Въпреки че за първи път министърът на вътрешните работи имаше възможност да коментира актуалните скандали в нейното ведомство, конкретни отговори на поставените към нея въпроси нямаше


Повече гледайте във видеото.