ГЕРБ да избират дали да се съобразяват с демократичните традиции, призова депутатът от левицата

„ГЕРБ показаха, че е фалшиво обещанието им да бъдат конструктивна опозиция, да подкрепят важните за хората решения, които тепърва ще взема българският парламент”.

 

Така новоизбраният зам.-председател на Народното събрание коментира решението на депутатите от последно управлявалата партия да напуснат пленарна зала. ГЕРБ-ерите не издигнаха кандидат за заместник на новия парламентарен шеф Михаил Миков, след като заподозряха в несъстоялата се регистрация на депутати от „Атака” ход за умишлено понижаване на кворума.  

 

По думите на Манолова нямало особено значение дали „представителят на една партия, която е решила да се държи деструктивно” ще седи до нея, или не.

 

ГЕРБ избират дали да се съобразяват с демократичните традиции в България, дали да се опитат да станат нормална партия, като всички останали, които съществуват по правилата на демокрацията, или да отидат там, където ще ги запратят хората”, добави социалистката.

 

„Хората отредиха кой колко депутати да има в този парламент. Няма как с техните 97 те да диктуват решенията на парламента, включително кадровите като избора на председател”, добави представителят на левицата.

 

Цялото интервю с Мая Манолова гледайте във видеото.