Той пресметна, че нерегистрацията на 16-те депутати не е повлияла на този избор

„Нашето регистриране или нерегистриране няма никакво значение за избирането на Миков”. Така лидерът на „Атака” Волен Сидеров отговори на обвинението на Бойко Борисов, че нерегистрирането на 16 депутати от "Атака" е помогнало за избирането на Миков за председател на Народното събрание. 

 

От „Атака” направиха извънредна пресконференция. На нея Сидеров показа разпечатка от регистрацията при избора на председател на новия парламент. Той пресметна, че независимо от регистрацията или нерегистрацията на 16-те депутата от "Атака", Михаил Миков пак щеше да бъде избран, така както си беше избран.

 

Освен това Сидеров се закани да не позволи повече ГЕРБ да се върне на власт.

 

"Аз издърпах килимчето под краката на Борисов и сега много го боли. Но нека изтърпи болката", заяви Сиредов. 

 

„Няма да преглъщаме и да подминаваме джентълменски нападките. Който се закача с „Атака”, лошо го чака”, допълни лидерът на четвъртата партия в парламента. Според Сидеров "Националния фронт за спасение на Борисов" е виновен за това, "Атака" да е четвърта, а не трета по брой депутати партия в 42-ото Народно събрание. 

 

Запитан дали ще се яви в парламента по време на предлагането на кабинет, Сидеров заяви, че няма да позволи да се стигне до предсрочни избори по този начин. 

 

„Ако Орешарски стане премиер и му бъде гласуван кабинетът няма да го подкрепя, но ще изисквам от него,” каза още Сидеров.