"Определени личности оказват влияние, за да се търси тази репресия. Делян Пеевски е един от тях", заяви още Цветанов

Нямам притеснение, невинен съм, работил съм в интерес на държавата” – така депутатът от ГЕРБ Цветан Цветанов коментира думите на главния прокурор Сотир Цацаров, че прокуратурата е поискала снемането на депутатския му имунитет

 

Припомняме ви - по-рано днес главният прокурор заяви, че в Народното събрание е внесено искане за разрешение за започване на наказателно преследване спрямо бившия вътрешен министър.

 

„Самият факт, че Делян Пеевски говореше в първите дни на парламента само за мен, означава добра синхронизация”, отбеляза още Цветанов.

 

Цветанов се защити, че се е ръководил единствено от интересите на държавата и се е борил срещу тежката трансгранична престъпност. Като доказателство към думите си и личната самооценка за работата си, той се позова и на доклади на европейските партньорски служби.


„Всичко, което съм правил е в интерес на обществото. За съжаление, виждаме, че определени влиятелни личности оказват влияние, за да се търси тази репресия. Делян Пеевски е един от тях, заключи Цветанов и подчерта, че няма да влиза в словесни обяснения.

 

Цветанов още веднъж заяви, че срещу него има заговор на прокуратурата.