Нововъведението е част от разработваната технология на Google Glasses

Очилата за добавена реалност Google Glasses се развиват с всеки изминал ден. Екипът на компанията от града Mountain View, Калифорния, който разработва модерното устройство, се похвали с някои подобрения на камерата, информира abc.es.

Досега вградената камера на очилата можеше да заснема видео и да прави снимки. Нововъведението включва HDR режим за снимки и възможност да сложите надпис под тях чрез гласа си. Достатъчно е само да кажете името на албума със снимки на глас, да потвърдите изречените думи и може да споделите снимките на момента. Машината е програмирана така, че сама да изпише всяка казана от вас дума.

Преди месец бе публикувана информация, според която очилата на Google са пуснати в лимитирана серия на стойност от 1500 долара бройката. Припомняме, че очилата имат футуристичен вид – за тях е закрепен миниекран, който наслагва полепрозрачни изображения пред очите. Този 25-инчов монитор има функции за запис на видео, фотоапарат от 5 мегапискела, разпознаване на глас и разполага с безжична връзка с интернет.

Функциите се активират с прости команди, изречени на английски език. Ако кажете на висок глас „OK Glass” се активира функцията за разпознаване на глас, а при изречението „Take a picture” се задейства опцията за заснемане на обекти, към които сте насочили Google Glasses.

Новата технология разполага и с безжична връзка, благодарение на която се свързва с мобилния ни телефон. Засега очилата са синхронизири с Android, но бе обявено, че ще функционират и с iPhone на компанията Apple.

Превод: Анелия Тодорова