За половин час над 1000 юзъри харесаха събитието

„Не искам Пеевски за шеф на ДАНС, заявяват потребители в социалната мрежа Фейсбук. Група с това име бе създадена минути, след като стана ясно кой е новият председател на агенцията. 

 

За половин час над 1000 юзъри харесаха събитието. Те се обединиха с идеята да протестират тази вечер. В групата вече са се подписали над десет хиляди души, като техният брой продължава да се увеличава.

 

По-рано днес депутатите одобриха кандидатурата на Пеевски за председател на Държавната агенция за национална сигурност със 116 гласа “за”, 87 - “против” и един - "въздържал се". 

 

Новината за назначаването на Делян Пеевски завари част от протестиращите, заради които падна кабинетът „Борисов”, в сградата на Министерския съвет. Те трябваше да разговарят с премиера Орешарски за плановете на правителството. 

 

Част от тях обаче демонстративно напуснаха срещата и обявиха, че още от тази вечер подновяват протестите. Те обявиха, че организират в 18 часа "седянка" пред парламента в знак на протест. Подобно определение преди време използва и Орешарски, докато преговаряше със стачкуващи учители.