Протестиращите не се съобразиха със столичния кмет и продължиха блокадата на „Орлов мост” след 22:00 часа

За 15-ти пореден ден недоволни от правителството граждани сутринта се събраха пред сградата на парламента, а вечерта – пред Министерския съвет.


Докато депутатите влизаха един по един за своето петъчно заседание, хората препречиха движението по булевард „Цар Освободител” в петък сутрин.


Смут предизвика пристигането на лидера на „Атака” Волен Сидеров, който пресече зоната за сигурност, строго охраняван от полицейски кордон. Според по-наблюдателни националистът дошъл с пистолет в парламента. Така влязъл и в парламента, където по правилник депутатите не подлежат на проверка.


В коментар на случилото се народните представители се разединиха в позицията си дали в сградата може да се влиза с оръжие.


Сидеров пък призова вътрешното министерство да действа по-твърдо спрямо протестиращите.


Начинът, по който МВР действа, подпомага хулигани, анархисти и терористи. Всичко това, което искат мафиотите, ще се сбъдне и страната ще стигне до хаос и гражданска война”, коментира лидерът на „Атака”.


Той си тръгна от Народното събрание по същия начин, по който и пристигна – с много охрана и без коментар за оръжието му. 


Протестът пред парламента огласяше центъра на столицата часове след края на днешното заседание на депутатите.


Блокадата на ”Орлов мост”Вечерта, малко след 18.30 ч., със скандирания и плакати, около 4 500 души отново поискаха оставката на кабинета „Орешарски” на демонстрация пред Министерския съвет. Група протестиращи дори затвори в ковчег парламентарно представени партии и такива, които вече не са във властта

 

Протестиращите не се съобразиха с молбата на столичния кмет да приключат с блокадата на "Орлов мост" до 22:00 часа и останаха на възловото за София кръстовище до по-късно.  Те пропускаха единствено линейките. 

 

По данни на полицията шестима души са били откарани в 1 и 4 РУП, защото са били без документи. 


Още по темата гледайте във видеото.