Недоволните се опитаха да спрат движението по Асеновградско шосе

За втора поредна неделя полицията в Пловдив осуети намерението на протестиращите да блокират важно трасе от републиканската пътна мрежа. Недоволните се опитаха да спрат движението по Асеновградско шосе при отбивката за Околовръстния път, водещ към магистрала „Тракия”.

 

Полицаите и служителите на Жандармерията се оказаха повече от протестиращите и не им позволиха да блокират пътя. Те направиха плътен кордон пред недоволните и не ги допуснаха да стъпнят на пътното платно.

 

Скандиращите получиха устно разпореждане от полицията, че ако застанат на шосето, нарушават Закона за движение по пътищата и ще бъдат санкционирани. Органите на реда поискаха да им бъде предоставено уведомлението за блокиране на пътя, но протестиращите казаха, че човекът, който е трябвало да го донесе, не е дошъл, защото предполагат, че е арестуван. Те нямат разрешение от Областното пътно управление, а само уведомление до Община“Родопи“.

 

Протестиращите се оплакаха от полицейски произвол, тъй като докато се събирали за блокадата органите на реда взели на всички личните карти и записали личните им данни.