Държавното обвинение ще настоява за присъда от 20 години затвор

Окръжната прокуратура в Пловдив реши, че ще атакува 8-годишната присъда на Георги Енев. Жоро Милионера призна в съда, че е задигнал от инкасо-автомобила близо милион и половина лева. Държавното обвинение не е доволно от размера на наказанието и ще настоява за присъда от 20 години затвор.

 

Според прокуратурата 8-тте години затвор са малко за длъжностно присвояване на близо милион и половина лева, собственост на три банки и на охранителна фирма.

 

„Считаме, че не е адекватно от гледна точка на обществената опасност, както на деянието, така и на дееца. В този смисъл ние ще протестираме единствено и само размера на наложеното наказание, като ще поискаме по-голямо наказание”, коментира Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив.

 

Георги Енев най-вероятно е имал съучастник, който му е помогнал за укриването и пренасянето на парите. По тази версия разследващите събират доказателства и търсят предполагаемия втори участник в обира.

 

„По случая са отделени материали, работата, по които продължава с оглед установяване дали наистина той е имал съучастник и респективно продължава работата по намирането на тези пари”, добави още Гавраилов.

 

Така по настояване на прокуратурата Жоро Милионера отново ще застане пред съда. Делото за обжалването ще бъде насрочено до месец

 

Присъдата на Жоро Милионера се превърна в най-коментираната тема в града.

 

Репортер: Благой Бекриев