Двама остават под домашен арест, а други двама са с с мярка за неотклонение „гаранция в пари”

Рано в събота сутрин в Специализирания наказателен съд (СпНС) приключи разглеждането на искането на прокуратурата за „задържане под стража” на 11 от 15-те обвиняеми за групата за „мокри поръчки”


За 7 от обвиняемите съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража”, обвиняемите Раденков и Стойков са с мярка за неотклонение „домашен арест”. Обвиняемите Мечкаров и Рангелов са с мярка за неотклонение „гаранция в пари” в размер на 2000 лв.


Припомняме ви, че групата на Валентин Седевчев, известен като Вальо Бореца и кикбоксьорът Мартин Антов беше разкрита в началото на седмицата. При задържането на Антов, който е и бивш шофьор на Антон Петров – Хамстера, са открити два автомата. Групата е обвинена за убийства и грабежи

 

Пресечена е подготовка за побой и грабеж. Трябвало е да бъдат „строшени краката” на двама души, свързани с т. нар. "сделка за закупуване на пенсионен фонд "Доверие". 
 

След акцията гл. секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви, че поръчителят е известен на полицията, но към момента не е задържан.