Полицията предполага, че зад актовете на насилие стои потенциален сериен убиец

Детройтската полиция издирва потенциален сериен убиец, след като обгореният труп на трета жертва – жена, беше открит в западните райони на града, предаде Си Би Ес. Тленните останки били намерени в апартамент в жилищен комплекс на Форест авеню.


Шефът на пожарната команда Джак Уайли съобщи пред медиите, че трупът бил открит, след като подчинените му угасили малък пожар в сградата. "Според мен е млада жена. Това, което видях, бяха остатъци от крак, крайникът приличаше по-скоро на женски, но не мога да съм сигурен", допълнил Уайли. 


Полицията разследва дали жената е била убита преди да се развихри огнената стихия


Това е трети случай в рамките на няколко седмици, при който силите на реда откриват обгорена жена в града, припомнят от БГНЕС. Полицията работи по няколко версии и не изключва възможността да става дума за сериен убиец.


В края на юли две жени бяха открити близо до последното местопрестъпление пребити и без дрехи. Първата жертва – на 37 г., е била намерена на 26 юли с множество рани и следи от изгаряния по тялото. Тя е била настанена в болница в критично състояние, но вече е стабилизирана. Около денонощие по-късно случаят се повтаря. Полицията е установила засега само, че и двете жертви – жени между 20 и 40 г., са били подложени на тежко физическо, а възможно – и на сексуално насилие. И втората жертва е открита в безсъзнание.


Полицията на Детройт е открила гореща телефонна линия, на която всеки, забелязал нещо, свързано с трите случая, може да се обажда.