Процедурата за конфискация идва след уведомление за произнесена присъда от съда в Брюксел

Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество конфискува имоти за близо 919 050 лева на Христо Стоянов, който е осъден в Белгия за ръководене на организирана престъпна група, сводничество и трафик на хора.

 

Случаят е прецедент в работата на Комисията. Процедурата за конфискация на имуществото му е започнала след постъпило уведомление за произнесената присъда от първоинстанционния съд на Брюксел, Кралство Белгия. 

 

Стоянов ще се прости с три поземлени имота, разположени един до друг и обединени в едно общо заграждение с обща площ от 4700 кв.м. Имотите се намират на главната улица във вилната зона в Сливен. В тях има изградени магазин за хранителни стоки и кафене със застроена площ от 208 кв.м, сграда от 32 кв.м, сграда от 39 кв.м, сграда от 12 кв.м и сграда на два етажа с разгърната застроена площ от 162 кв.м. 

 

Имотите са били прехвърлени на близки роднини, но сделките за покупко-продажба са обявени от съда за недействителни.

 

Отнетото в полза на държавата имущество включва и суми от продажби на обща стойност 596 200 лв. Това са пет недвижими имота в курортен комплекс Слънчев бряг - два апартамента от 64 кв.м и 66 кв.м, две ателиета по 43 кв.м и офис с площ 21 кв.м. 

 

Конфискуват се и суми от продажбите на дворно място от 563 кв.м в с. Жеравна (община Котел), апартамент в Хасково с площ от 77 кв.м, два поземлени имота с вилна сграда в община Сливен и лек автомобил БМВ.