По информация на Нова телевизия извършителят е юношата на "Левски" Борислав Балджийски

По информация на източници на Нова телевизия задържаният за убийството преди два дни в София е играчът на "Славия" Борислав Балджийски. Инцидентът се е случил пред казино в столичния квартал "Красна Поляна".

 

Бившият юноша на "Левски" София е задържан за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за убийство. Ако то бъде потвърдено, присъдата на Балджийски със сигурност ще бъде тежка.

 

Преди два дни мъж на 36 години беше пребит до смърт. Нападението е станало малко след полунощ. 

 

Извършителят на убийството е 22-годишен мъж, с инициали Б.Б., съобщи комисар Антонио Ангелов, началник Отдел „Противодействие на криминалната престъпност” в СДВР.

 

Първоначално са задържани четирима души, сред тях и една жена. Един от тях обаче е бил освободен.

 

Свидетели са разказали пред полицията, че в нощта на убийството между жертвата и две непознати лица възникнал скандал, който прераснал в побой. След това двамата биячи се оттеглят с лек автомобил с регистрация от Софийска област. 

 

„Иззехме записите от камерите от казината, които са няколко. Вижда се, че между две лица и жертвата започва конфликт, а преди това колата подминава жертвата”, обясни комисар Ангелов.

 

Оказва се, че автомобилът е управляван от жена, а извършителите се возят отзад. 

 

„Установихме кой е автомобилът. Беше разпозната жената, която кара колата. Лицата бяха задържани от колегите в РПУ-Ихтиман. Задържаха жената, още три лица от мъжки пол”, обясни комисар Ангелов.

 

Полицията е направила оглед на автомобила. 

 

Според полицията нападателите и жертвата не са се познавали.

 

 „Не са се познавали, провокирал ги е с поведението си, с псувни относно най-вероятно шофирането на автомобила и регистрационния номер, който не е от София”, каза още Ангелов.