Двубоят срещу американците беше ключов за българския отбор

Мъжкият национален отбор на България се класира сред най-добрите 24 отбора на Световното първенство по футбол за бездомни хора, след като стартира турнира с три убедителни победи.

 

Националите надиграха последователно отборите на Южна Корея (13:1), Камбоджа (7:3) и САЩ (12:6), като им остава да изиграят двубоите си със световния шампион Чили и силния тим на Южна Африка.

 

Двубоят срещу американците беше ключов за българския отбор, тъй като при неуспех преминаването им в по-силния поток на следващата групова фаза беше под въпрос. Срещата започна по същия начин, както тази с Камбоджа, като съперникът ни влезе в нея изключително мотивирано и поведе 2:0. На почивката обаче резултатът вече беше 5:3 за България.

 

В следващата групова фаза на турнира мъжкият ни национален тим отново ще попадне в група с пет съперника. След изиграването на мачовете в нея, първите два от всяка от четирите групи продължават съревнованието за световната титла. Следващите два тима в класирането ще участват за разпределението на местата от 9 до 16, а последните два – за позициите от 17 до 24. Следват четвъртфинали, полуфинали и финал във всяка от групите на 18 август 2013.

 

Първият двубой на българските национали днес е срещу чилийците от 14:40 часа, а три часа по-късно играят и срещу южноафриканците. Дамският тим на България също продължава участието си на Мондиал 2013 днес, съответно срещу съставите на домакина Полша (15:40 часа) и световния шампион Мексико (18:40 часа).