Майчинският инстинкт намалява с всеки 15 точки в теста за интелигентност

Учени от Великобритания са установили, че майчиния инстинкт намалява с 25% с всеки допълнителни 15 точки в теста за интелигентност.

 

В света съществува нещо, което е в противоречие с естествената природа на човек да се размножава и това е доброволното безплодие, обясниха учени. Според тях просто съществуват хора, които са родени без този инстинкт да продължат поколението.

 

Ясно е, че повечето от нас са еволюционно проектирани да създават потомство. Репродуктивният успех е крайната цел на биологичното съществуване. Но според специалистите има хора, които още от раждането си са генетично кодирани да вървят против законите на природата.

 

Това неестествено от гледна точка на биолозите поведение се превръща в много често срещано явление в съвременния свят. Според статистиката в САЩ всяка пета жена настъпва в менопауза без да е родила. През 1970 година броят на бездетните жени е бил 10%. Наскоро учените открили също, че интелигентните мъже по-често изневеряват на своите партньори, отколкото глупавите.