Изборната битка между ГЕРБ и ДПС се пренесе и на площада

Обиди и опит за саморазправа в изборната нощ в община Гърмен. Късно снощи напрежението ескалира и провокира конфликт между депутата от ДПС и дългогодишен кмет на общината Ахмед Башев и члена на ГЕРБ - Калин Каменов. По думите на Каменов Башев му налетял на бой на метри от общината, където двамата чакали изборните резултати.


Късно снощи изборната битка между ГЕРБ и ДПС се пренася на площада пред сградата на общината. Доскорошният председател на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов твърди, че бил нападнат от депутата Ахмед Башев. Каменов обясни, че проверявал електронната си поща на таблета си, при което изневиделица Манол Башев му налетял с упреци и обвинения „защо ме снимаш, боклук такъв”.


Въпреки че Каменов обяснил, че не снима, а проверява пощата си, напрежението продължило.


„Започна да ме напада с явното желание да ме удари. В този момент един от полицаите, които между другото стояха абсолютно безмълвно, понечи да ме защити и благодарение на един от полицаите той не ме удари, твърди представителят на ГЕРБ. 


Пряк свидетел на саморазправата става Елиана Спасова от щаба на ГЕРБ.


„Г-н Башев си позволи да каже, че трябва да ни е срам от това, че сме загубили изборите, подчертавам, сме загубили, не, че ще загубим, а все още преброителната комисия не бе започнала работа”, разказа тя.


Според Ахмед Башев обаче истината е друга. Той бил жертвата, а не нападателят.


„Що се отнася до самия господин, не му знам името дори, той се появи тук с някаква светкавица, която искаше да снима мен, казах му да не се занимава със снимки, защото няма право да ме снима, той се опита да ми посегне обаче имаше полиция, която го отпрати в другата посока на площада и с това завършиха нещата, не е имало никакво стълкновение”, твърди от своя страна депутатът от ДПС.


Народният представител дори с точност прогнозира изборните резултати:


„Инцидент не е имало. Просто тези хора загубиха катастрофално изборите и е много тежко да загубиш изборите със 70 процента на 30, даже 70 и няколко според мен, показва, че ти нямаш моралното право да се появяваш пред хората дори.”


ОИК не е видяла нищо, а Каменов ще внесе жалба в прокуратурата.


Повече гледайте във видеото.

 

Репортер: Екатерина Николова