Причината - „Горубсо” започна разпродажбата на жилищния си фонд

В Мадан минният гигант „Горубсо” започна разпродажбата на жилищния си фонд. Досега над 270 апартамента са се ползвали под наем от настоящи и бивши работници на предприятието. Те ще могат да продължат да живеят в тях, ако ги закупят. Въпреки че се продават на символични цени, много семейства не могат да си ги позволят и са застрашени да останат на улицата. 


Такава е историята на Зекие и съпруга й, които живеят в жилище на Горубсо повече от 30 години. Съпругът й е бивш работник на предприятието, пенсиониран по болест. След дълги години на хемодиализа сега той е прикован на легло. Зекие разказва, че парите в къщата едва стигат за лекарства, а 14-годишният й син ходи на училище почти всеки ден без джобни. Разстроена, жената обяснява, че ако до дни не събере 3 хиляди лева да купи гарсониерата, ще останат на улицата. Приятели и познати дали на Зекие 1000 лева заем. Не отишла да моли за отсрочка на продажбата, защото я е срам.    

 

Екип на Нова ТВ отиде в „Горубсо” с въпрос ще оставят ли Зекие и семейства в подобно състояние на улицата.


„Аз поемам ангажимент, че никого няма да изхвърлим от жилището му и никой няма да бъде оставен на улицата”, гарантира изпълнителният директор на предприятието Сергей Атанасов.


Още по темата гледайте във видеото.


Репортер: Анелия Веселинова