Те недоволстват срещу новата такса "зелена енергия"

Протест срещу намерението на президента Плевнелиев да сезира Конституционния съд за новия данък върху зелената енергия. Освен традиционно протестиращите срещу държавния глава, в акцията се включиха и работници от въгледобивната мина "Бели брег", която се намира близо до Драгоман. 
 
Служител на предприятието твърди, че никой от тях не се е озовал случайно там, а бил е накаран от ръководството насила.  
 
Нашият пряк началник ни се обади и каза, че трябва да отидем на протест в София пред президентството”, обясни служителят на мината.
 
По негови думи, не е ясно какви ще са последиците, ако някой не се съобрази с нареждането. Никой обаче не се осмелява и да откаже. Все пак служителят предполага, че този, който не отиде, би го грозяло финансова санкция или дори уволнение.
 
Служителят твърди още, че  работниците се извозват до мястото на протеста със служебни автобуси
 
Днес те тръгнаха от мината за президентството точно в 11 ч. По пътя качиха работници и от съседните населени места.
 
Присъстващите вписват имената си в списък и се подписват. След това се провежда и инструктаж. Всеки от служителите получава и листче с исканията за протеста, за да е подготвен, в случай че го питат журналисти.
 
И така докато приключи инструктажът, миньорите вече са в София. Паркират в центъра и се насочват към президентството. Някои от тях почти са наизустили исканията от предварително раздадените листове.
 
Работниците, с които говори екипът ни, отричат да са организирани от ръководството на мината и да са дошли със служебен транспорт.
 
Потърсихме за коментар и ръководството на мината. 
 
Техния отговор научете във видеото.