Смъртта е настъпила около 22.00 часа на 28 декември

Двегодишният Йордан, който беше пребит от мащехата си в началото на декември, е починал. Това потвърдиха от болница „Света Марина” във Варна. 

 

Инцидентът стана в Бургаско, но детето беше преместено във Варна заради изключително тежкото му състояние. Малкият Йордан е починал два дни преди настъпването на новата година въпреки усилията на лекарите да го спасят. 

 

Момченцето беше жестоко пребито на 9-и декември от жената, с която живеел баща му. Доведената майка на детето беше задържана за 24 часа от полицията, но след това беше освободена от ареста, за да се грижи за другите си две дъщери от предишни съжителства. 

 

„Състоянието му беше много тежко. Още от началото той дойде с тези тежки черепно-мозъчни увреждания. От друга страна този кръвоизлив, който съвсем не е нещо невинно. От трета страна увредата на единия бял дроб, който практически не е дишал. Това са все факти, които утежняваха неговото състояние и за съжаление изхода беше летален”, обясни за Нова телевизия доц. Риналди Шишков, зам.-управител на УМБАЛ „Света Марина” Варна.