Най-новото шоу на Нова посреща първите музикални таланти на 26 януари във Враца

Враца ще бъде първият домакин на кастингите за „Големите надежди”. Градът ще посрещне най-новото шоу на Нова до броени дни – на 26 януари, неделя, когато хотел Хемус (площад Христо Ботев №1) ще приеме най-талантливите пеещи деца още от 10.00 ч. сутринта. 

Големите надежди на Враца и региона ще се изправят пред екипа на шоуто, за да докажат, че заслужават да излязат на голямата сцена. Всяко дете на възраст между 4 и 14 години ще трябва да се представи с две изпълнения – едно на български и едно на чуждестранен език. Избраните песни трябва да бъдат известни родни и световни поп и рок хитове. Задължително условие за всички таланти е да бъдат придружени от свой родител или настойник. 

Многоброен екип от режисьори, продуценти и вокални педагози ще се впусне в търсене на бъдещите таланти на България. Сред тях ще бъдат имена като главния сценарист, познат още и като актьор, певец и шоумен, Влади Априлов, половинката от известния дует Шик – Краси Гюлмезов, както и човекът, с чиято музика е открита най-високата сграда в света Бурдж Халифа в Дубай – Васил Иванов – Декстър. Само до преди няколко месеца те бяха част от втория сезон на X Factor, където подготвяха участниците за излизането им на голямата сцена. Сега предизвикателството пред тях ще бъде още по-отговорно, тъй като ще трябва да разпознаят звездния потенциал на доста по-малки на години, но не и на талант кандидати. 

След Враца кастингите ще продължат в градовете Велико Търново (27 януари), Русе (28 януари), Добрич (29 януари), Варна (30 януари), Бургас (31 януари), Пловдив (1 и 2 февруари) и Благоевград (4 февруари). Финалът на кастинг маратона ще настъпи в столицата, където прослушванията ще продължат цели три дни (от 3 до 5 февруари). 

Шоуто „Големите надежди” ще дебютира в ефира на Нова през пролетта. Екипът на предаването ще претърси цяла България, за да открие и покаже уникалните певчески заложби на българските деца. Голямата награда ще даде възможност на семейството на победителя да развие вече доказания му талант. Продуцент на „Големите надежди” е Магърдич Халваджиян и Global Films, които са доказали многократно високия си професионализъм в реализирането на някои от най-успешните и обичани развлекателни предавания в България.  

Важна информация:

• Малките таланти задължително трябва да бъдат придружени от свой родител или настойник.

• На кастингите могат да се яват деца на възраст от 4 до 14 години.

• Всяко дете трябва да представи две песни – една българска песен и една на чужд език. Те ще имат възможността да направят това акапелно или на сингбек, който носят със себе си на USB или на диск.

Важно условие при избора на песни е да бъдат популярни български и световни поп и рок хитове. Поради концепцията на формата – да открие бъдещи таланти в областта на поп музиката, кандидатите няма да могат да се представят с изпълнение на народна песен, детски репертоар или други неподходящи за формата музикални произведения.

• По време на кастингите децата ще се представят пред членове от екипа на шоуто и ще могат да изпълнят своите песни без микрофон.

• Право на участие имат солови изпълнители, дуети и малки групи в размер до пет деца.

• На кастинга няма да бъдат допуснати големи вокални или хорови формации.

• Дали са одобрени и дали продължават в следващия кръг на шоуто, децата и техните родители ще разберат на по-късен етап и след допълнително обсъждане на екипа на предаването.

• За записване и повече информация – телефони 02/ 946 33 23, 0882 69 01 18 и 0885 61 33 63.