Даниела Тренчева и Елена Чопакова са авторите в новото предаване, което стартира в събота, 5 април, по Нова

Обикновените истории по необикновен начин ще представя най-новото предаване на Нова и продуцентска къща „Телеман” - „Ничия земя”. Предаването стартира на 5 април и ще се излъчва в рамките на 60 минути всяка събота, веднага след игралния филм в 20.00 ч. и преди „Горещо”.

Автори на „Ничия земя” са две лица, доказали себе си като безспорни разказвачи - лицето на Новините на Нова Даниела Тренчева и Елена Чопакова, „виновна” за човешките истории, показвани в „Дикoff”.
 
„Ничия земя” не е стандартно предаване, а разказ за ничиите места, ничиите спомени, ничиите съдби и ничиите хора, принудени да разчитат единствено на себе си, защото институциите отдавна са им обърнали гръб. Всеки епизод ще разказва две различни истории – една по-забавна и друга – по-сериозна и разтърсваща. Две различни истории през погледа на двама различни автори – Даниела Тренчева и Елена Чопакова.
 
„Героите от „Ничия земя” съществуват благодарение на силно развитите си инстинкти. Ще ви ги покажем такива, каквито ги видяхме и каквито те поискаха да бъдат. Вие преценете дали да им вярвате и къде са допирните точки с вас и вашия живот”, така Даниела Тренчева описва хората, за чийто „ничий” свят ще разказва. Известна с историите си в „На чисто” и „Темата на Нова”, тя е доказала таланта си да разказва историите, които хващат зрителя за гърлото.
 
Другият автор е Елена Чопакова – човекът от екипа на „Телеман”, който стои зад човешките истории, показвани в „Дикoff”. „В „Ничия земя” ще видите другия ваш възможен живот. Ще видите и че на жълтите павета не им пука за селската кал. Ще видите съдби и проблеми, които са ничии, защото не са ваши. Ще видите хората, които живеят встрани от главния път. С тях не започва нито една централна емисия новини”, описва проекта тя. Режисьор на предаването е Николай Русакиев.
 
„Не го гледайте, ако не ви пука”, призовава в авторекламата „Ничия земя”, заявявайки категорично своя замисъл – да превърне поне за кратко ничиите съдби в нечии, ничия живот в история, която ще развълнува, и ничията земя поне за кратко малко повече и наша.  
 
„Ничия земя” – от 5 април, всяка събота, веднага след игралния филм в 20.00 ч. и преди „Горещо” по Нова.