Едно от нещата, които трябва да научим, е да бъдем щастливи, на мнение е певицата

Със своите лирични текстове, успокояващ звук и глас, излъчващ топлина, Ayo може да те накара да повярваш, че не съществуват неща като болката, лошото време, тъжните и самотни моменти. В света на Ayo всичко е изпълнено с топлина, вяра, радост, жизненост, щастие и много любов. Това си проличава и от специалното интервю, което даде за потребителите на NovaNews.bg.
 

Родена в Германия, Аyo е най-малката от 4-те деца на нейната румънска майка и баща нигериец. Баща й е този, който я запалва по музиката и я научава да свири на цигулка, пиано, после на китара. Преживява изключително трудно детство, когато майка й става наркозависима. Сега певицата като творец и личност намира вдъхновение от самия живот.

 

Какво е нещото, което прави Ayo да изглежда и звучи толкова щастлива, за какво си мечтае и как изглежда перфектният мъж - следват и отговорите...

 
Музикалното ти творчество е заредено с много позитивна енергия. Самата ти създаваш впечатление на човек с много силно и положително излъчване. Кое ти помага да бъдеш такава, кой е твоят генератор на щастие?
 
Уау, много мило, това е комплимент за мен! Благодаря ви! Не влагам умисъл в музиката, докато я правя. Но си мисля, че в живота е много важно да имаш позитивна нагласа, независимо какво правиш и с какво се занимаваш. Тогава имаш вяра в нещата, надяваш се, че ще станат по-добре.  
 
Неведнъж си споменавала, че музиката ти е и терапия за теб. Как би искала да се чувства човек, който слуша музиката ти?
 
Искам хората да се чувстват добре, да бъдат вдъхновени да правят други хубави неща.
 
В една от последните си песни – “Fire”, заставаш зад мира и отхвърляш насилието. В момента въпросът с бежанския поток вълнува не малка част от Европа. Какво би казала на онези, които вероятно от страх не приемат или не искат да приемат по родните си места имигрантите? Има ли правилно и неправилно поведение в една такава ситуация, в която всеки иска да съхрани себе си?
 
Мисля си, че е трудно да дадеш съвет в една такава ситуация. Когато не си преживявал подобно нещо, не можеш да си представиш през какво са преминали тези хора. Мога да си представя, че в момента преминават през изключителни трудности и се надявам, че ще продължават да вярват, че по-доброто ще се случи. Най-важното нещо е да вярваш и това е единственото, което ще те крепи през трудностите.
 
Какво те вълнува, когато не си на сцената и не твориш музика?
 
Животът! Толкова е вълнуващ! Всичко, което е свързано с него по един или друг начин, ме вълнува.
 
За какво си мечтаеш сега?
 
Мечтая си за приказна страна, пълна с бонбони. Честно казано, в момента си мечтая за много неща, свързани с мен, хората около мен, с децата ми и с целия свят. Основното е, че се надявам в края на всеки ден да изпитвам задоволство и всичко, което ми предстои, да бъде все по-хубаво.
 
От какво те е страх сега?
 
Старая се да не изпитвам страх от нищо, защото смятам, че страхът е голяма пречка. Той може да те откаже от много неща.
 
Как изглежда идеалният мъж за теб? 
 
Ооо, той не съществува (смее се). Но нека обясня - в един момент се хващаш, че търсиш нещо определено. Мислиш, че то е перфектното за теб и в следващия момент вече го имаш и тогава изведнъж се оказва, че перфектното не е повече такова. Затова си мисля, че не съществува нищо идеално.
 
Имаш ли концерт или участие, което няма да забравиш никога? Защо?
 
Имах концерт в Барселона. Тогава бях в една от църквите на Гауди. Никога няма да забравя този момент! Мястото беше уникално. В цялото преживяване имаше нещо духовно. Имах чувството, че съм на литургия. Концертът беше красив, а хората бяха тихи, но отворени. Да пея в църква беше интересно преживяване за мен. 
 
Има ли нещо, което би пожелала на нашите читатели?
 
Да се наслаждават на живота и да се опитват да бъдат колкото се може по-щастливи, защото щастието е най-важното нещо.
 
NovaNews.bg Ви дава възможност да спечелите покана за концерта на Ayo на 19 юни в Зала 3 на НДК. Как - вижте ТУК.
 

 
Автор: Миалена Халваджийска