Предаването „Ничия земя” се завръща в нов ден и с нов час – в неделя от 18.00 ч. по Нова

Предаването „Ничия земя” се завръща в ефира в нов ден и с нов час – в неделя от 18.00 ч. по Нова. В специално издание на 6 юли зрителите ще видят първото и единствено телевизионно интервю на дългогодишния личен телохранител на Ахмед Доган – Ерол Челеби, по-известен като „Сянката на Сокола”. 

„След десетилетия мълчание Ерол, който беше най-доверен човек на Ахмед Доган от 90-та година, проговори”, разказва авторката на интервюто Даниела Тренчева. „Охранявалият най-тайнствения политик на прехода пази всичко, което знае толкова дълбоко заключено, че дори тежката мизерия, в която живее, не може да разбие катинарите на съкровените им взаимоотношения. Дълги години политикът и телохранителят живеят заедно, делят всичко, което имат, градят структурите на ДПС. Ерол сменя квартирите, приятелите и жените на Сокола. Безмълвно. И величествено – с цялата тежест на единствения верен и осигуряващ закрила”.

Но как от милион мюсюлмани в България Ерол Челеби влиза в най-близкия кръг на Сокола? Още през 1990 година съратници на Доган го намират във Варна. Започва дълга селекция, докато остава един - най-добре подготвеният и физически, и психически. Ерол е изпратен в София и поема сигурността на Ахмед Доган – денонощно. Живеят заедно, хранят се заедно, заедно пътуват из страната и създават местните структури на партията, спят по домовете на доверени хора и се движат с Лада. И така до 1997 година, когато Ерол си взема багажа и си тръгва. Вече 17 години не са се виждали, но телохранителят остава верен на своя лидер. И е много, много ядосан на нападателя на Ахмед Доган...

Гледайте „Ничия земя” в неделя, 6  юли, от 18.00 ч. по Нова.