Гледайте продължението на интервюто с Ерол Челеби в „Ничия земя” тази неделя по Нова

В предаването „Ничия земя” по Нова тази седмица зрителите ще видят продължението на първото и единствено телевизионно интервю на дългогодишния личен телохранител на Ахмед Доган – Ерол Челеби. 

Ерол започва работа при Ахмед Доган през 1990-та, извикан от негови съратници да го пази, когато излиза от затвора. Твърди, че е тестван за подготовката му и когато го избрали, се съгласил - в името на етноса. Така автомобилният инструктор от Варна станал „Сянката на Сокола”. Ерол присъства на предизборни събрания, разговори, участва в кампаниите на ДПС. Твърди, че е виждал всичко. И странно - казва, че има много сблъсъци със смъртта, но не като шофьор на линейка. 

От година и половина най-лоялният охранител и доверен човек на Ахмед Доган е на улицата. „Сянката на Сокола” Ерол Челеби събира останките от хора при тежки катастрофи, труповете на наркомани под столични мостове и пази крехката си докторка от разярени ромски пациенти. Той е шофьор на линейка”, разказва Даниела Тренчева по повод интервюто си с Челеби. „Пренасянето на носилки съвпада с атентата срещу Доган, интубирането на пострадали – с неговото оттегляне от политиката, а изплащането на заплатата му от четиристотин и нещо лева – с рождения ден на лидера. Ерол и днес действа по заповед, но вече не от, както казва той - единствения оцелял лидер на прехода, а от единствената упорито оцеляваща от здравните реформи диспечерка на Бърза помощ”.

Кой според охранителя на Доган разпределя парите на олигарсите, кои са жертвите на политическата чистка и какво и защо се случи с Христо Бисеров? И още – отказал ли се е Сокола наистина от политиката, как наказва сбъркалите и каква е причината да не е с верния си бодигард?

Гледайте предаването „Ничия земя” в неделя, 13  юли, от 18.00 ч. по Нова.