Не пропускайте историите в „Ничия земя” в неделя от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” по Нова тази седмица Елена Чопакова разказва историята на една медицинска сестра, работила в Либия. Тя не е осъждана на смърт, на съвестта й не тежи нито един нарушен закон в Джамахирията, никога не е давала телевизионно интервю и е плакала, когато целият свят ликуваше, че Муамар Кадафи е мъртъв.

Милка Топалска е българката, изродила сина на полковник Кадафи – Саади. Вече 90-годишна тя мечтае отново да се върне в пустинята.

„В ръцете на Милка Топалска е проплакал за първи път синът на диктатора – тези ръце, които никога не са посегнали на закона и този диктатор, който молеше за милост, плачейки. Разказваме ви тази история поради няколко причини. Едната от тях е, че за всеки и за всичко все някога идва справедливост. А може би най-важната е, че не бива винаги да приемаме новините като чиста монета. Защото монетата винаги има две страни и лесно се фалшифицира”, казва авторката на интервюто Елена Чопакова. 

Втората история в „Ничия земя” тази седмица ще отведе зрителите в Момково – селото на ергените. „Ще се опитаме да отговорим на въпроса защо някои хора никога не се женят”, разказва Елена Чопакова и добавя: „Ще ви отведем в село Момково, където повечето момци никога не са вдигали сватба. Те са толкова различни един от друг, колкото са и на външен вид. Обещахме им да ги задомим и те се представиха в най-добрата си светлина – кой колкото можа”.

Гледайте историите в предаването „Ничия земя” в неделя, 20 юли, от 18.00 ч. по Нова.