„Във всеки дом - VIP Brother „Образцов дом” - вероятен цитат от социологическо проучване, септември 2014

VIP Brother се завръща по-провокативен, по-забавен и по-изненадващ отвсякога от септември по Нова. В новия сезон VIP Brother се обръща към корените си, за да „почете” 30-та годишнина на литературния първоизточник на шоуто - книгата „1984” на Джордж Оруел, както и 70 години от 9 септември 1944 г.

Темата на сезона е провокативно и забавно намигване към абсурдите на тоталитаризма през камерите на настоящето, взривоопасна смес от реалност и фикция в едно шоу, чиято крайна цел е да забавлява зрителите. Представете си епохата на соца, изчистена от политика и драматизъм, и вкарана в машината на абсурда и забавлението, наречена VIP Brother.

Този сезон проектът има за цел да намери обща за различните поколения платформа, през която без тежки сантименти и предразсъдъци, по весел и забавен начин да разкаже абсурдите на епохата. И тази „рамка” да подсили естествения ход на предаването – интересни персонажи, изолирани в Къщата, докато „химията” на отношенията помежду им достигне точката на кипене на емоциите и реакциите.

Сезонът VIP Brother „Образцов дом” наистина ще бъде уникален. Всеки участник ще бъде „таен агент” не само на своята съдба, но по определен начин и в различна степен и на тази на съквартирантите си. Методите на VIP Brother ще са по-усъвършенствани дори от тези на Държавна сигурност, така че да се гарантират безпрецедентно забавление и постоянно нарастващо напрежение в Къщата.

Кой кой е? Защо? Каква е тайната му мисия и има ли изобщо такава? Участниците следват ли предварително начертан план и само Big Brother ли дърпа конците? Да очакват ли зрителите „зрителна измама”, кой и кога ще им заложи капана?

Отговорите, които водят до следващите въпроси - от септември по Нова.

 

„Във всяка къща - говедо” - цитат от уводна статия във в-к „Работническо дело”, юли 1965

„Във всеки дом  - VIP Brother „Образцов дом”  -  вероятен цитат от социологическо проучване, септември 2014