Гледайте разговора на Даниела Тренчева с преследвания от мафията писател Роберто Савиано в събота от 18.00 ч. по Нова

„Италия е демокрация с мафия вътре, България е мафия с демокрация вътре” – казва осъденият на смърт от неаполитанската мафия писател Роберто Савиано ексклузивно за предаването „Ничия земя”.  Тази събота от 18.00 ч. по Нова пред Даниела Тренчева Савиано говори за пътя на кокаина, за българската мафия и нейните дългогодишни връзки с Италия. Целият разговор е абсолютно достоверен, независимо от рисковете, които поеха и двете страни, за да бъде осъществен и излъчен.

Роберто Савиано е италиански писател и журналист, осъден на смърт от мафията заради романа му „Гомор”, изобличаващ неаполитанската Камора. Лично президентът Джорджо Наполитано назначава на младия писател полицейски ескорт и защита – нещо нечувано в историята на Италия и от десет години той живее под прикритие, с 24-часова полицейска охрана по целия свят. Търсят го милиони – журналисти, издатели, политици, а за да го убият – и мафиоти. Това води след себе си почти нечуваната невъзможност да бъде открит и да направи разкрития пред екипа на „Ничия земя”.

Не пропускайте един разговор под прикритие, изпълнен с множество разкрития за организираната престъпност в България и Италия, тази събота от 18.00 ч. по Нова.