Не пропускайте предаването „Ничия земя” от 18.00 ч. по Нова

Предаването „Ничия земя” тази седмица по Нова опитва да даде различен отговор на въпроса защо има толкова много секции за български избори на турска територия.

В търсене на отговора екипът на предаването отвежда зрителите в Гебзе – индустриален град на 50 км от Истанбул, където за малко повече от година, от едните до другите предсрочни парламентарни избори, секциите са двойно повече – четири. Сънародниците ни там разказват какви са мотивите им да гласуват за България, но да живеят в Турция. 

Дни преди изборите Елена Чопакова разговаря и с други български граждани, този път в Истанбул. На чудесен български език те разказват личните си истории и говорят за политика. 

„С този епизод на „Ничия земя“ не искаме да ви казваме кого да мразите. Искаме да ви кажем, че понякога най-лошият избор е липсата на избор или пък информирано лошия избор. Искаме за малко да се поставите на мястото на хората оттатък границата, да си представите, че вашето име е сменено, че се налага да оставите дома си, за да търсите нов другаде. Искаме да ви кажем, че политиката си играе с малките хора и преди, и сега, и утре”, разказва Елена Чопакова. 

Не пропускайте предаването „Ничия земя” тази вечер от 18.00 ч. по Нова.