P.I.F. и JEREMY? ще изнесат общ концерт в най-стария съществуващ клуб за жива музика във Великобритания

 

След по-малко от 10 дни две български групи ще стъпят на сцената на един от най-легендарните клубове в света, намиращ се в сърцето на Лондон. 

 

На 14 ноември P.I.F. и JEREMY? ще изнесат общ концерт в най-стария съществуващ клуб за жива музика във Великобритания – „The 100 Club”.

 

„Клубът е създаден  през 1942 година и през него са минали едни от най-известните световни имена”, разказа специално за NovaNews.bg Мартин Михайлов от „Строежа”, един от „виновниците” за това участие на бандите, който ще пътува заедно с тях за Лондон.  

 

На сцената на „The 100 Club” са се качвали култови имена като The Rolling Stones, Metallica, Louis Armstrong, Alice Cooper в компанията на Johnny Depp. Едни от най-големите пънк банди също правят първите си стъпки там.

 

Репертоарът на бандите ще е предимно от техни парчета.  „Това, което ще покажем, е сет от авторска музика с няколко кавъра на позабравени български песни на по-стари изпълнители”, разказа Ерсин от Jeremy?. Той обеща дебютният албум на групата да е готов най-късно до април, а издаването му да бъде последвано и от турне в страната. 

 

През последната година момчетата от бандата обиколиха 10 български града и успяха да зарадват над 4000 души в цялата страна. Мартин е твърдо убеден, че младежите от Jeremy? ги чака още по-светло бъдеще. „Според мен ще бъдат новото популярно име на българската рок сцена. Тепърва ще чуваме много за тях, те са изключително в крак с времето и световните тенденции”, изтъкна той.

 

И докато Jeremy? все още имат нужда от представяне, думите за P.I.F. са излишни. Бандата ще се отправи към Лондон след близо 10 дни интензивна подготовка за петия си албум, който също трябва да излезе през пролетта. В Лондон те ще зарадват всички почитатели на качествената музика с много от емблематичните си парчета, както и с хитове от последния си четвърти албум и разбира се.. ще пеят на български език. „Според мен ще е екзотично да попеем на български език”, призна Димо, вокалистът на бандата. С него разсъждавахме защо "The 100 Club” е идеалното място за изява двете български групи. 

 

За жалост е имало период, в който този клуб е западал, защото е за около 300 души. Логичното му западане идва от това, че когато групите пробиват успяват да го напълват, но когато станат известни, им е тесен.  В момента световната музика е такава, че всичко е плод на работата на продуцентите и няма групарския дух. Групите, които се въртят по телевизията, директно от гаража са излезли на големите сцени и стадиони. Тези групи не могат да влязат в клуб като този и затова идваме ние, които в клубовете в България се радваме на около 300 души”, отбеляза той. 

 

На 14 ноември вратите на „The 100 Club” ще отворят в 19:30, а българските банди ще излязат на сцената в 20:30. Цената на билетите е само £10 преди концерта или £12 на място. Броят на билетите обаче е ограничен до 300, така че ако сте в Лондон по това време, по-добре побързайте да проверите останали ли са билети! 

 

Автор: Мариана Конова